Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2006

Ζητώ συγνώμη αλλά θα πρέπει να στείλω ένα...

ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ!! Σε όλους αυτούς που πετάνε ένα "οι μαθητικές καταλήψεις είναι υποκινούμενες" και ξεμπερδεύουν ισοπεδώνοντας όλους τους καταληψίες, βάζοντάς τους όλους σε ένα τσουβάλι και υποτιμώντας τη νοημοσύνη όλων των ελλήνων μαθητών. Όχι ρε μάγκα δεν είναι όλες οι καταλήψεις υποκινούμενες, δεν σκάει σε κάθε σχολείο ένα μέλος της ΚΝΕ, ή όποιας άλλης οργάνωσης θα μπορούσε να είναι ο υποκινητής, ούτε το περίφημο "συντονιστικό" (αλήθεια, ποιός σκατά το ορίζει τούτο; ανάθεμα κι αν κατάλαβα ποτέ!) των καταλήψεων ξεκινάει περιοδεία σε όλα τα σχολεία της χώρας. Όχι, τις καταλήψεις τις κάνουν οι χαβαλετζήδες, οι συνειδητοποιημένοι και οι ουδέτεροι. Και να είστε σίγουροι πως όταν υπάρχουν λόγοι για να γίνει κατάληψη οι συνειδητοποιημένοι είναι ένας σεβαστός αριθμός μαθητών. Τώρα θα μου πείτε και ποιός σκατά είμαι γω και τα λέω αυτά; Άλλωστε σε λίγο καιρό κλείνω τα 23, έχω να μπω σε σχολείο από το 2001, έχουν όμως αλλάξει τόσο τα πράγματα; Χμμ ναι, ίσως ναι, έχουν πια αυξηθεί οι μαθητές που πηγαίνουν φροντιστήριο και έχει μειωθεί η ηλικία αυτών που ξεκινούν να πηγαίνουν φροντιστήριο, καλή φάση. Όταν κλείναμε τα σχολεία επί Αρσένη, εμείς οι υποκινούμενοι, κάτι τέτοια προβάλαμε ως επιχειρήματα, εμείς και όχι μόνο ο τότε δήθεν "εκπρόσωπός" μας του "συντονιστικού", ο "Γαβρήλος ο Κνίτης", πως αντί για φροντιστήριο σε 4 μαθήματα και για 1 χρόνο με το νέο σύστημα αυτά απλά θα πολλαπλασιάζονταν. Τί καταφέραμε; nada, τίποτα, παλέψαμε όμως, διαμαρτυρηθήκαμε, με τον μόνο τρόπο που μπορεί ένας μαθητής να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του, με την κατάληψη και σίγουρα, σίγουρα δεν χάσαμε.

2 Comments:

Blogger Tree Surgeon said...

Άντε γαμήσου, ίσως το πιο εύστοχο μήνυμα για τους "μεγάλους"... Δεν είναι υποκινούμενες όλες οι καταλήψεις, οι μαθητές είναι ένας μικρός λαός που μεν χειραγωγείται εύκολα αλλά ξυπνάει και εύκολα.

Το μόνο που αλλάζει χρόνο με το χρόνο στα σχολεία είναι η ποιότητα, καθώς διαγράφει μια αιχμηρή και απόκρημνη φθίνουσα πορεία. Και διαιωνίζεται ο ελληναρισμός και ο σταρχιδισμός, στοιχεία που αμφιβάλλω αν θα εξαλειφθούν ποτέ απ'αυτό το κράτος, στοιχεία που τα προστατεύει η ελληνική κοινωνία ως μοναχοπαίδια. Και ακόμα ένα χρόνο, γλείφοντας, έρποντας και με τα κέρατά τους θα προκόψουν οι υμέτεροι, και ακόμα ένα χρόνο θα αφήσουν πίσω αυτούς που θα μεγαλουργούσαν. Ο Κρόνος, αν θυμάμαι καλά απ'τη μυθολογία, έτρωγε τα παιδιά του. Η Ελλάδα τον έχει για πρότυπο. Ένας τύρρανος είχε πει κάποτε, στεκούμενος σε ένα χωράφι με σιτάρι, "βλέπεις αυτά τα ψηλά στάρια?" και με το δρεπάνι, τα έκοβε.

Γιατί μπρος στα λεφτά και την αυτοεπιβεβαίωση μέσω της εξουσίας, οι μαθητές πρέπει να μείνουν ένα ζευγάρι άδειες κόγχες τυλιγμένοι σε ένα σακί χοντρό, ταλαιπωρημένο κρέας, για να περάσουν σε ένα πανεπιστήμιο, για να γίνουν ένα ζευγάρι άδεια χέρια που χαζεύει ειδήσεις στην τηλεόραση.

Και ο κόσμος τυφλώνεται με τις εξόφθαλμες πλάνες της δύναμης. Κλαίει μετά, για τα πιόνια που έχασε, αλλά στις επόμενες εκλογές θυσιάζει τους ιππότες του, και αφήνει το βασιλιά του εκτεθειμένο. Κλαίει μετά, αλλά στις επόμενες εκλογές ξαναπατάει λάθος κουμπί.

Α, και συγγνώμην για το textwall.

9:56 μ.μ., Νοεμβρίου 05, 2006  
Anonymous Ανώνυμος said...

hi there
einai apistefto pou akoma k o pateras mu pou einai orimos k sineidotopiimenos ktl akoma k aftos pistevei oti oi katalipseis einai ipokinoumenes kai ginontai apo kommounistes ktl
mporeis na deis to sxetiko post-dialogo pou exo mazi tou k na to sxoliaseis

12:55 π.μ., Ιανουαρίου 14, 2007  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home