Τετάρτη, Απριλίου 05, 2006

(Δυστυχώς) ...αυτή είναι η Ελλάδα (Α)

Η Ελλάδα είναι (όχι μόνο, αλλά και) οι Έλληνες.
Η Ελλάδα είναι και οι Έλληνες οδηγοί.
Η Ελλάδα είναι και οι κακοί Έλληνες οδηγοί.

Οι οδηγοί εκείνοι που θα κάνουν την επικίνδυνη μανούβρα περιμένοντας να τους παραχωρήσεις προτεραιότητα εκεί που δεν την δικαιούνται και θα σε βρίσουν, επειδή είναι "μάγκες".
Θα κλείσουν μια λωρίδα του οδοστρώματος που πηγαίνει ευθεία επειδή βαριούνται να περιμένουν πίσω από τους άλλους όταν θέλουν να στρίψουν στο κάθε φανάρι, επειδή είναι "έξυπνοι".
Θα κορνάρουν όποτε θεωρήσουν πως ο μπροστινός τους αργεί και τους καθυστερεί, επειδή "βιάζονται".
Θα αγνοήσουν τον πεζό, είτε αυτός βρίσκεται απλά στο οδόστρωμα, είτε σε διάβαση, ή ακόμη και αν περνάει με πράσινο, επειδή "τα αυτοκίνητα έχουν πάντα προτεραιότητα".
Θα παρκάρουν οπουδήποτε, είτε επιτρέπεται είτε όχι, είτε είναι πάνω στο πεζοδρόμιο είτε είναι σε διάβαση αναπήρων, επειδή "είναι δύσκολο και χρονοβόρο το να ψάχνεις για παρκάρισμα".
(Κι όσοι έχουν μηχανάκι) Θα οδηγήσουν όπως γουστάρουν, θα πάνε ανάποδα, θα αγνοήσουν φανάρια, θα καβαλήσουν πεζοδρόμια, επειδή "έτσι τους βολεύει".
Να συνεχίσω; Τα ξέρετε, δεν τα ξέρετε;

Γιατί Έλληνα οδηγέ; Γιατί; Τί σημαίνει δεν γίνεται αλλιώς; Και τί σημαίνει έτσι γουστάρω; Και τί σκατά θα μάθεις στο παιδί σου; Δεν είναι η οδηγική συμπεριφορά δείγμα πολιτισμού;

πολιτισμός